OM MIG

Gamle udendørs lege i gamle dage

Født i 1965, legede jeg som barn mange af de gamle udendørslege med stor optagethed og begejstring. Det foregik i gården hvor jeg boede i Københavns Nordvestkvarter og i skolegården på Frederikssundsvejens skole.

Vi kastede bolde op ad de røde murstensvægge med remser, hop og kast. Vi legede Kroneskjul, hinkede, sjippede, hoppede i elastik og lavede snoremønstre med fingrene.

 

Gamle lege i dag

Nu er jeg selv blevet mor til en datter på 6 år (fra 2004). Sammen med veninder fandt jeg ud af, at jeg ikke var alene om at savne de gamle lege, dele dem med andre,  ikke mindst hinanden og vores børn.

Vores hukommelser kom imidlertid til kort. Det blev starten på en større research på mange hjemmesider og på bibliotekernes hylder, hvor jeg fandt de gamle lege, og flere til.

Glæde og sjov under optagelserne

I forbindelse med optagelserne af billede og lyd til “Ud at lege som før”, har min datter, søde venner og rare beboere fra Tjørnelyparken i Greve bidraget med deltagelse i legene. Tak til jer!

Nogen kom først for at kigge på eller ville blot stå model, men legen tog over og de glemte stort set min tilstedeværelse med videokamera, lydoptager og fotoapparat.

Den perfekte optagelse, blev underordnet legen og glæden i nuet. Det var bekræftende at se og høre, at alle morede sig og oplevede det forfriskende at lege ude som før.

Flere gamle lege i “Ud at lege som før”

Nogen bidrog med deres versioner af de gamle lege, blandt andet en hinkerude og måde at hinke på fra Sønderjylland, som jeg ikke var stødt på før. Der må være en rigdom derude!

Jeg har mange flere lege jeg gerne vil beskrive og illustrere på bloggen her, men jeg håber også at du vil bidrage med dine erindringer og erfaringer.

Jeg kan kun opfordre til at tage de gamle lege op igen og viderebringe dem til de yngre, så…

Ud at lege som før!!

Janni

5 Responses to OM MIG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.