Hvordan man spiller Bold på Mur

Vejledning i at kaste og gribe med under- og overhånd, og skift hånd – Udfordringer med flere bolde og variation med kuskeslag hop, klap og spring.

 

 

Underhåndskast

Ved Underhåndskast kaster man bolden nedefra og op. Man har armene langs siden med bøjede albuer og hænderne foran sig.

Indersiden af håndfladerne vender opad med greb om bolden, klar til at kaste opad. Se de næste to videoer her nedenfor.

<— Bold på mur med remser
 

Overhåndskast

Ved underhåndskast kaster man bolden oppefra og ned. Kastearmen er løftet, så hånden cirka er i hovedhøjde.

Indersiden af hånden vender nedad med greb om bolden, klar til at kaste nedad. Se videoen her nedenfor.

<— Bold på mur med remser
 

Gribe og skifte hånd

Bolden gribes med underhånd eller med overhånd. For det meste bruges underhåndsgreb, dvs, samme håndstilling som ved underhåndskast.

Med den ene hånd kastes den første bold. Den anden bold kastes lige før man griber den første, som føres over i den første hånd, for så at blive kastet på ny. Sådan fortsætter det.

Man kan dog også gribe bolden med begge hænder, men det er sjovere og gør en hurtigere og mere mobil, hvis man lærer sig at gribe med én hånd. Se de næste to videoer her nedenfor.

Spille bold på mur med flere bolde

Hold albuerne ind til siden og armene udstrakte foran dig ved hoftehøjde. Når man kaster og griber med flere bolde, skal de altid blive det samme sted foran dig. Det er finten.

Øv dig i at undgå at strække ud og gribe efter bolden. Lad den gribende hånd blive ved hoftehøjde og lad bolden komme ned til dig. Det haster ikke. Når du skal holde flere bolde i bevægelse under fuld kontrol, så tæller hvert millisekund.

Her følger to videoer, den første med to bolde og den næste med tre. Bemærk hvordan gribehånden, her den venstre, stort set holder sig i samme stilling.

<— Bold på mur med remser

 

Variationer og udfordringer i Bold på mur

Syvstjernen
Sammen kastes og gribes bolden på skift på syv forskellige måder op på muren. Hop, drej rundt, klap, stå på et ben, gå på hug…det bliver sværere og sværere…taber du bolden, er det forfra.

Ti-bold
Kast og grib bolden på ti forskellige måder op ad muren, det bliver sværere og sværere. Se hvem der først klarer sig igennem!

<— Bold på mur med remser

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Hvordan man spiller Bold på Mur

  1. Dejligt lige at få opfrisket de gamle lege. Jeg vil gerne bruge nogle af dem i skolegården. Og det er jo dejligt nemt at kunne vise en video.
    Jeg kan ikke se dine videoer med boldspil. Når man trykker på dem, står: denne video er privat. Kan du lave dem offentlige???
    Venlig hilsen Jette Illemann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *