Dåseskjul – Sparke dåse

Alle gemmer sig, mens fangeren tæller til hundrede. Gem dig godt. Bliver du fundet, skal du spæne og nå dåsen først, ellers ryger du i den. Er du heldig, sparker en anden dåsen væk og råber “alle ud af dåsen!”

Antal: Fra fire personer og opefter.
Redskaber: En dåse, en spand eller en beholder.
Sted: Et sted med mange gemmesteder

Hvordan man leger Dåseskjul – Spark dåse

Dåseskjul er både en gemmeleg og fangeleg. Der er en som er fanger. Hun skal stå ved dåsen med lukkede øjne og tælle til hundrede, højt. Imens skal resten gemme sig.

Når fangeren finder en, skal hun løbe hen til dåsen, stille sin fod på den og råbe personens navn højt. Så er den fundne fanget i dåsen.
Hvis den fundne imidlertid når hen til dåsen først, råber sit navn og sparker dåsen væk, ryger hun ikke i dåsen og må gemme sig igen.

Er der allerede tilfangetagne, kan hun i stedet råbe “alle ud af dåsen”. Så bliver alle befriet og må gemme sig på ny. Det gælder på samme måde for dem som ikke er fundet. De må løbe ud fra deres skjul og befri de andre.

Tiden til at gemme sig på ny, er tiden det tager for fangeren at hente dåsen og sætte den på plads igen. Hertil skal lægges tiden, hvor han med lukkede øjne skal tælle, første gang til 100, så til 75, så til 50 og tilsidst kun til 25. Derved bliver der kortere og kortere tid til at gemme sig i.

Når alle deltagere er fanget, skal den der blev fanget først afløse fangeren. Dog ikke, hvis der forinden er en der er blevet fanget tre gange, så er det hende der skal afløse fangeren.

Denne leg ligner Skjul med bold.

This entry was posted in FANGE- & GEMMELEGE. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *